Vårkampanj! 2 MINI+ för bara 429:- | Köp 2 Feméa för endast 499:-

Du kan vara lugn.

För oss på Mini Ferrum är det av största vikt att alla ska kunna känna sig trygga med att köpa vårt hemjärnspulver.

Som småbarnsföräldrar vet vi att vi alla bara månar om våra barns välbefinnande och vill deras bästa i alla lägen. Vi tycker därför att det är viktigt att du som är nyfiken enkelt ska kunna ta reda på allt om innehållet i MINI+.


Vad består egentligen MINI+ av?

Våra ingredienser och likaså leverantörer har valts ut med stor omsorg och håller högsta tänkbara kvalitet. Hemoglobinpulvret är ingrediensen som gör MINI+ så rikt på järn, men vad är det egentligen och vad används det till annars?

Hemoglobinpulver

Hemoglobinpulver tillverkas genom en process som kallas för micro-granulering. Det innebär att dom röda blodkropparna från nötdjur separeras och sedan spraytorkas med tempererad luft, vilket innefattar en uppvärmningsprocess som bidrar till att eliminera alla eventuella bakterier. Kvar blir ett finkornigt pulver med lång hållbarhet och med höga halter av järn. Hemoglobinpulver används redan i ett antal livsmedelsprodukter på marknaden idag och hittas främst i produkter som blodpudding, blodkorv och tunnpaltbröd men kan även förekomma i andra charkuterier.

Vårt hemoglobinpulver, som numer är nötbaserat, kommer från en välcertifierad producent i Nederländerna som möter branschens högsta möjliga standard. Tyvärr existerar det ingen ekologisk produktion av hemoglobinpulver i Europa. I Sverige finns det inte längre någon produktion alls av hemoglobinpulver. I den bästa av världar hade vi önskat oss en svensk ekologisk råvara, men eftersom det inte finns i nuläget har vi hittat det absolut bästa tillgängliga alternativet.

Ekologiskt glutenfritt havre

Den största ingrediensen i MINI+ är ett havremjöl som är framtaget från ekologiskt odlat havre. Havre är i sig redan rikt på antioxidanter, vitaminer och mineraler och havremjöl passar extra bra i MINI+ då det blandar sig väl men inte avger någon störande smak i annan mat. Både vi och vår leverantör har analyserat gluten-innehållet i vårt havremjöl för att säkerställa att vår produkt håller vad den lovar och är glutenfri.

Blåbär från Norrland

MINI+ innehåller även blåbärspulver, som kommer från handplockade blåbär i norrländska skogar. Blåbär tycker vi är smått fantastiskt. Utöver att blåbär innehåller massor av nyttigheter som antioxidanter och vitaminer är också bärets hälsopositiva effekter väldokumenterade. Dessa innefattar bland annat anti-inflammatoriska egenskaper och prebiotiska effekter, dvs en positiv effekt på vår viktiga tarmflora.

     


Mini Ferrums livsmedelsanläggning samt produktion är kontrollerad och godkänd av Miljöförvaltningen i Helsingborg enligt gällande lagstiftning. Verksamheten är även certifierad med certifikat IP Livsmedel (GC12-27502) för en säker livsmedelsproduktion enligt HACCP-metoden.