Det är dags att ge järnet!
            


1. Vad är hemoglobinpulver?

Svar: Det är röda blodkroppar från gris, som har isolerats och spraytorkats till ett finkornigt pulver med mycket högt järninnehåll och lång hållbarhet.

2. Vad smakar MINI+? 

Svar: Det har en svagt "järnig" ton, med tydlig havresmak och en hint av blåbär. 

3. Hur använder man MINI+? 

Svar: Vårt järntillskott är ett hemjärnspulver som enkelt går att blanda i nästan vilken mat som helst. Gröt, havrepannkakor, fruktkrämer och grönsaksbiffar är några bra exempel på mat som MINI+ med fördel kan kombineras med.

4. Hur blir MINI+ i matlagning? 

Svar: Det beter sig ungefär som havremjöl men ger också maten en lite mörkare nyans än vanligt.

5. Följer det med någon skopa?

Svar: Javisst, det gör det! Alla förpackningar innehåller en liten skopa så att du enkelt kan måtta upp önskad mängd MINI+. En skopa (4 ml) innehåller 1,25 mg järn och vår rekommenderade dagliga dos är 4 skopor = totalt 5 mg järn.

6. Hur länge räcker en förpackning?

Svar: En förpackning på 250 gram innehåller ca 115 skopor MINI+ och räcker därför i ungefär en månad om den rekommenderade dagliga dosen om 4 skopor á 5 mg järn ges varje dag.

7. Hur förvaras MINI+ bäst?

Svar: MINI+ är känsligt för fukt och bör därför liksom andra torrvaror förvaras svalt och torrt. Ett vanligt skafferi är med andra ord en alldeles perfekt plats. Hållbarheten på MINI+ är god och du hittar "bäst före"-etiketten undertill på förpackningen.

8. Vilka kan äta MINI+?

Svar: MINI+ är avsett för barn från 6 månader upp till 6 år, men det finns förstås ingenting som hindrar andra som vill komplettera sin kost med mer järn att använda MINI+.

9. Varför innehåller MINI+ inget C-vitamin för att hjälpa upptaget av järn?

Svar: MINI+ innehåller faktiskt lite C-vitamin på grund av det vitaminrika blåbärspulvret. Men eftersom hemoglobinpulvret i MINI+ består av hemjärn, tar kroppen upp järnet lika bra utan C-vitamin. Vegetabiliska källor däremot innehåller bara icke-hemjärn och då kan C-vitamin vara en fördel att tillsätta. 

10. Hur är MINI+ mot magen? 

Svar: Vårt hemjärnspulver är snällt och skonsamt mot magen, mycket tack vare sina fina ingredienser. Med det sagt är järn i sig även i sin bästa form ett ämne som av vissa kan upplevas som lite bråkigt av sig. Katrinplommon och päron är två exempel som i så fall kan hjälpa till mot en lite hård mage.

11. Är frakten dyr?

Svar: Absolut inte. Faktum är att den inte kostar någonting alls. Hos Mini Ferrum handlar du alltid fraktfritt!

12. Vad menas med No26 på påsens framsida?

Svar: Det är en liten vink till favoritmineralet, järn förstås, som har atomnummer 26 i det periodiska systemet. :-)