Baka enkelt järnberikade mellanmål med vår form i silikon för grötpinnar. Grötpinnar är supersmidiga som mellanmål eller frukost och passar perfekt för järnberikning med vårt hemjärnspulver MINI+. Det är dessutom en bra träning för barnet, både för att träna på att greppa och äta självständigt men även för oralmotoriken.
Goda och enkla recept med MINI+ till grötpinnar hittar du här.
Alla våra produkter i silikon är LFGB-certifierade och testade av oss genom tredjepartsanalys. LFGB-certifiering är den högsta europeiska standarden för material i kontakt med livsmedel och säkerställer att produkten är fri från skadliga ämnen som tungmetaller, BPA och ftalater.
Formen tål maskindisk, samt frysning (-60 grader) och ugn (max 260 grader).
Formens mått: 23x16 cm
Varje grötpinne: 9x3.5 cm
Skötselråd & tips
Tål maskindisk: Ja
Tål microvågsugn: Ja
Tips vid missfärgning
Vissa livsmedel kan ibland lämna färga silikonprodukter. Detta är helt ofarligt, men för att minimera risken för missfärgning är det bra att skölja av produkten direkt efter användning. Om fläckar ändå uppstår, kan du testa följande metoder för att få bort dem:
•
Koka formen i 10–15 minuter.
•
Placera den i direkt solljus.
•
Blanda en del vitvinsvinäger med två delar bikarbonat, häll det över fläcken och låt verka över natten innan du sköljer av den.
Påverkan i doft och smak?
Silikonprodukter kan ibland ta upp lukt eller smak när man har diskat dem i diskmaskin. Om detta händer kan du prova följande:
•
Koka formen i 10–15 minuter.
•
Ta bort lukten genom att "baka" formen i ugnen. Sätt ugnen på 120°C och låt den vara inne i cirka 20 minuter. Upprepa vid behov tills lukten försvunnit (dock högst 60 minuter totalt). Låt svalna och diska påsen efteråt.
•
Gnid in formen med citronsaft och låt det verka i ungefär 20 minuter innan du sköljer av den.